top of page

Groene daken

Natuurlijke klimaatverbeteraar

 Je ziet het niet, maar je merkt het wel … Een groendak biedt heel veel voordelen. In een stedelijke omgeving vermindert het hittestress en droogte. Dit komt omdat goed doordachte en vakkundig aangelegde groendaken een natuurlijke waterberging is. Bovendien vangt een groendak fijnstof af, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. En ook binnen in een pand is de positieve werking van een groendak merk- en  meetbaar. Een groendak zorgt voor natuurlijke geluidsisolatie en verkoeling en is een praktische manier om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. En groendaken zijn een belangrijke factor in het behalen van een BREEAM- of LEED-certificering.

 

Een groendak maakt u als organisatie ook aantrekkelijker. Want u verandert een saai, kaal dak in een aantrekkelijke omgeving voor uw medewerkers en bezoekers. Daktuin, dakterras, park, moestuin … er zijn legio mogelijkheden. Du Pré groenprojecten heeft ervaring in het adviseren over en het aanleggen en onderhouden van alle soorten daktuinen. Met onze innovatie plug and play oplossingen kunnen we prachtige tuinen realiseren op uw dak!

Wij zijn als bedrijf, samen met een aantal andere innovatieve bedrijven uit de regio Eindhoven, aangesloten bij het 'collectief duurzame daken'. 

Door deze unieke samenwerking hebben wij alle kennis in huis om voor u een integraal duurzaam dak op maat te creëren. Waterbuffering, warmte uit daken, zonne-energie of prachtige groene daktuinen. Noem het maar op en wij ontwerpen, bouwen en onderhouden ze. Er is veel mogelijk met uw dak en uw ‘verloren gevel’ aan uw gebouw.

 

Meer weten? Kijk op www.collectiefduurzamedaken.nl

Groene daken

Groene gevels

Groen past overal en altijd

De meerwaarde van groen is meetbaar in het (binnen)klimaat én in het welzijn van mensen. Maar veel organisaties worstelen met de vraag hoe groen toe te voegen aan hun bedrijfspand wanneer ze bijvoorbeeld niet beschikken over een bedrijfstuin. Maar groen past overal en altijd in uw organisatie. Groengevels nemen weinig ruimte in, zijn onderhoudsarm en geven uw pand een heel andere uitstraling. En ook belangrijk: ze dragen bij aan een natuurlijke klimaatbeheersing.

 

Du Pré groenprojecten heeft de kennis en ervaring om binnen én buiten groene gevels te plaatsen. We adviseren over het meest geschikte systeem, zoals bakken, panelen of hekken,  en de meeste geschikte beplanting. Natuurlijk zorgen we ook voor een vakkundige installatie, zodat u snel en zonder zorgen kunt genieten van heel veel groen op een klein oppervlak.

Groene gevels

Biodiversiteitstuinen

Dat is genieten voor mens en natuur

Groen heeft een meetbaar positief effect op iedereen. In een groene omgeving voelen mensen zich beter en fitter. En ook de natuur wordt er beter van. Want een doordachte bedrijfs- of instellingstuin draagt bij aan biodiversiteit en een klimaatbestendige omgeving. Daar worden mens, dier én de omgeving beter van. En een mooi verzorgde tuin is een duurzaam visitekaartje voor iedereen die bij u werkt of of bezoek komt. Welke tuin bij uw organisatie past? Dat is altijd maatwerkadvies. Wij helpen u graag met advies, aanleg en onderhoud. 

• Draagt bij aan welzijn 

• Duurzaam visitekaartje 

• Draagt bij aan klimaatbestendige omgeving

Bio tuinen
bottom of page