75-jarig jubileum!

Geplaatst op: 09-06-17

Dit jaar vieren wij ons 75-jarig bestaan. Een unieke mijlpaal waar we erg trots op zijn. Inmiddels zijn we flink gegroeid en hebben we veel geleerd.

In 1942 is door P.G. du Pré het hoveniersbedrijf opgericht onder de naam ‘Tuintechnisch Bedrijf De Iris’ gevestigd te Helmond aan de Noord Parallelweg. Na aanvankelijk alleen particulieren tuinen te hebben aangelegd en onderhouden werd in de jaren ’50 begonnen met de aanleg van sportvelden en plantsoenen.

 

                                                 

In 1977 is het bedrijf, wegens gebrek aan een opvolger, verkocht aan De heer J.H.F Dijstelbloem. Er waren op dat moment ongeveer 7 mensen werkzaam en qua apparatuur een klein machinepark, voornamelijk grasmaaiers.

In 1999 werden Jan Damen, Mark Vloet en Robert Smid de nieuwe eigenaren. Jan en Mark waren al bij het bedrijf betrokken. Robert kwam vanuit Renesse, waar hij bedrijfsleider was bij een vergelijkbaar groenbedrijf. Du Pré was inmiddels flink gegroeid en had een naam gemaakt in de regio. Onder de leiding van de nieuwe directie zette die groei zich door. Specialismen in boomverzorging en daktuinen met daarnaast aanleg van complete buitenprojecten brachten het bedrijf tot waar het nu is. Inmiddels werken wij met bijna 45 vaste medewerkers. Met seizoensarbeid meegeteld hebben wij nu ruim 60 fte’s op jaarbasis.

In 2011 nam Jan Damen de beslissing zijn aandelen aan te bieden aan Mark en Robert, waardoor er twee eigenaren van Du Pré groenprojecten over bleven.

Vandaag de dag houden wij ons bezig met openbaar groen, gebouw gebonden groen en particulier groen. Het aantal specialismen is onveranderd. Meer en meer worden wij  gevraagd om verder mee te denken in oplossingen. Complete ontzorging, één aanspreekpunt en participatie zijn toegevoegd aan onze specialismen.

Uit een enquête onder onze relaties in 2016 kwam voornamelijk naar voren dat wij als een flexibele en duurzame partij worden gezien. Ook vinden mensen ons opvallen met ons vakmanschap en het nakomen van afspraken. Inmiddels een vertrouwd gezicht in de omgeving Helmond.

Als we terug kijken op de afgelopen 75 jaar hebben we ook een aantal prachtige mijlpalen:

1999 ISO en VCA** certificering

2003 verdubbeling omzet 1999

2009 verdrievoudiging omzet 1999

2012 PSO trede 3. Daarmee waren wij één van de eerste groenbedrijven in Nederland en de eerste in de regio

2013 Publieksprijs Meest Maatschappelijk partner

2016 Benoeming Brabants Besten

2017 CO-2 Prestatieladder met direct trede 5

Feest!

Uiteraard gaan we ons 75-jarig jubileum uitgebreid vieren. Gedurende het jaar hebben wij een aantal interne en externe momenten gewijd aan ons jubileum. Uiteindelijk zullen we in november afsluiten met een seminar en feest! Blijf ons volgen voor meer informatie.

Foto’s van ons oude – en huidige machinepark: