M2 Schooltuin Vlierden

Uitvoering: Du Pré Groenprojecten
Opdrachtgever: VHG

Basisschool de Wegwijzer in Vlierden is één van de tien Nederlandse basisscholen die een vierkante meter tuin cadeau kregen. 

Deze tuintjes worden aangelegd in het kader van de Groei & Bloei Nationale Tuinweek die in juni is gehouden. Het doel is om actief tuinieren met bloemen en planten, ook bij jonge kinderen te bevorderen en flink onder de aandacht te brengen.

Vrijdag 30 september 2016 werd de schooltuin in Vlierden onthult. Wij zijn trots bij Du Pré dat wij dit alles mochten verzorgen!

De vierkante meter-tuintjes voor scholen bevorderen biodiversiteit en worden aangeboden door de tuinvereniging Groei & Bloei, de branchevereniging VHG en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), dat ook lesmateriaal verzorgt.

Voor basisschool de Wegwijzer in Vlierden was deze kans een start tot herinrichting van de b staande schooltuin. Een werkgroep is hiervoor samen met de school aan de slag gegaan. Er ligt al een otnwerp voor een tuin waarin gewerkt, beleefd en geleerd kan wordne. Ook worden mogelijkheden aangepakt om de speelplaats aan te passen richting natuurlijk spelen.

We hopen dat alle kinderen gaan genieten van het groene plein!

FOTOALBUM