top of page

Groen verbetert leefbaarheid en sociale cohesie

Kies voor de kracht van groen in de wijk

Du Pre_2023_HR-97.jpg
"Du Pré betrok wijkbewoners bij de buurttuin, wat leidde tot een bloeiende ontmoetingsplek en verbeterde leefbaarheid in de wijk."

Overheid

Groen van en voor iedereen

Een fijne buurt waar mensen elkaar ontmoeten en omkijken naar elkaar. Daar werk je bij jouw gemeente hard aan. Jij beseft vast dat openbaar groen een belangrijke rol speelt bij de leefbaarheid in de wijk. Doordacht aangelegd en vakkundig beheerd groen verbeteren het welzijn, de veiligheid en sociale cohesie van inwoners. Maar goede groenvoorzieningen gaan verder. Ze stimuleren kinderen om buiten te spelen en nodigen buurtbewoners op een natuurlijke manier uit om elkaar te ontmoeten. Dat is wat groen allemaal in jouw gemeente kan doen.

Bij Du Pré Groenprojecten hebben we ruime ervaring in advies, realisatie, beheer en renovatie van openbaar groen. Bijzonder is dat we ook ervaring hebben met bewonersinitiatieven en – participatie bij projecten om buurten te vergroenen. We zetten onze expertise en kennis graag in om jouw gemeente groener en mooier te maken. Wil je je laten inspireren? Kijk dan bij onze projecten. Wil je weten hoe we jouw gemeente kunnen ontzorgen in groenrealisatie en -beheer? Neem dan contact met ons op.

Projecten overheid

bottom of page