top of page

Groendaken

Je dak als ‘winstpakker’

Je ziet het niet, maar je merkt het wel. Een groendak bied je heel veel voordelen. In een stedelijke omgeving vermindert het hittestress en droogte. Dit komt omdat een goed doordachte en vakkundig aangelegd groendak een natuurlijke waterberging is. Bovendien vangt een groendak fijnstof af, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. En ook in je pand is de positieve werking van een groendak merk- en meetbaar. Zo’n dak zorgt namelijk voor natuurlijke koeling en geluidsisolatie en is daarmee een praktische manier om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Logisch dat groendaken een ‘winstpakker’ zijn in het behalen van een BREEAM- of LEED-certificering.

Een groendak maakt je organisatie ook aantrekkelijker. Je verandert namelijk een saai, kaal dak in een aantrekkelijke omgeving voor je medewerkers en bezoekers. Daktuin, dakterras, park, moestuin, er zijn legio mogelijkheden. Bovendien kun je groendaken benutten om je organisatie klimaatneutraler, duurzamer en energiezuiniger te maken. Waterbuffering, warmte uit daken of zonne-energie: het zijn een paar opties om je dak extra goed te benutten. Bij Du Pré Groenprojecten hebben we ruime ervaring in het advies, de realisatie en het beheer van alle soorten groendaken en daktuinen. We vertellen je graag meer over dit specialisme van Du Pré Groenprojecten!

"Het groendak bespaart energiekosten en bevordert milieuvriendelijk ondernemen, wat voor mij een extra reden was om het aan te leggen."
gevelgroen / gevelbeplanting/ groene gevel / groene wand / groengevel / groene gevel
"Onze groengevels krijgen veel positieve reacties van bezoekers, die zich extra welkom voelen door de groene uitstraling."

Groene gevels

Van saai muurbloempje naar

mooie groene gevel

Saaie (grijze) muren in je pand? Verander deze ‘ muurbloempjes’ in je organisatie in duurzame en mooie groene gevels! Groene gevels kun je binnen en buiten toepassen. Waar je ze ook plaatst: ze dragen bij aan een goed werk- en woonklimaat, vormen een natuurlijke ‘airco’ en zijn een fraai visitekaartje. Het mooie is dat je altijd plek hebt voor een groengevel. Bij Du Pré Groenprojecten hebben we de kennis en ervaring om binnen én buiten onderhoudsarme groene gevels te plaatsen. We adviseren je over het meest geschikte systeem, zoals bakken, panelen, staalmaten of draden én over de meeste geschikte beplanting. Natuurlijk zorgen we ook voor een vakkundige installatie en optimaal groenbeheer, zodat je snel en zonder zorgen kunt genieten van heel veel groen op een klein oppervlak. Meer weten? We vertellen je graag meer over deze expertise van Du Pré Groenprojecten.

Groene gevels
Bio diversiteit

Biodiversiteit

Plezier voor mens, plant en dier

Groen geeft meer plezier aan mens, plant en dier. Mensen voelen zich in een groene omgeving prettiger, fitter en gezonder. Daarnaast draagt goed doordacht groen bij aan de biodiversiteit en aan een klimaatbestendige leefomgeving. Met een uitgekiend advies, gedegen projectrealisatie en weloverwogen beheer kun je met jouw groenproject de biodiversiteit een impuls geven. Dat vergt wel ervaring, kennis en vakmanschap van een groenpartner die precies begrijpt wat jij wilt bereiken. Bij Du Pré Groenprojecten gaat ons hart sneller kloppen van projecten waarin biodiversiteit een rol speelt. We zetten graag onze kennis en ervaring in om bij jouw organisatie een biodiverse tuin te realiseren waar mens, plant en dier tot bloei kunnen komen. Dat kan op heel diverse manieren. We vertellen je er graag meer over!

daktuin, groendak
"Medewerkers, buurtbewoners, vlinders, insecten en bloemen genieten dagelijks van onze biodiverse tuin. Altijd iets moois te zien!"
bottom of page