top of page

Groen maakt werknemers gelukkiger


Het is de week van het werkgeluk. Een onderwerp dat bij veel organisaties hoog op de agenda staat. Logisch, want het is lastig om voldoende werknemers te vinden. En helaas krijgen steeds meer werknemers te maken met hoge werkdruk, stress en burn-out. Werkgeluk heeft veel aspecten. Een van de meest onderbelichte kanten is groen op de werkvloer. Zonde, want het is wetenschappelijk bewezen dat levend groen op de werkvloer mensen gelukkiger maakt!


Gezonder werken De zielige of kunststof kantoorplant: dat is echt niet meer van deze tijd. Groene planten, bomen in je kantoor of zelfs complete groenwanden zorgen dat je medewerkers gezonder kunnen werken. Groen zorgt namelijk voor een beter binnenklimaat omdat ze bijdragen aan een goede (en duurzame) luchtvochtigheid. Klachten als geïrriteerde ogen, keelpijn, vermoeidheid en hoofdpijn nemen bij veel medewerkers af als de luchtvochtigheid goed is.


Geconcentreerder werken Wist je dat groen medewerkers helpt om geconcentreerder te werken? Planten absorberen namelijk op een natuurlijke manier geluid. Dat vraagt wel kennis. Kiezen voor de juiste planten op de juiste plek is een vak apart. Een vak dat wij trouwens helemaal in onze groene vingers hebben! Een uitgekiend plan voor groen in je kantoorpand helpt echt om geluiden te dempen.


Minder stress, meer geluk Een groene werkomgeving heeft invloed op het welzijn van mensen. Ze vinden een groene werkplek fijner, rustgevender en aantrekkelijker dan de kille ‘kantoortuin’. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat medewerkers dankzij groen minder stress ervaren en hun werkplek fijner vinden. Een belangrijke basis voor werkgeluk!


Alles op een rij Groen op de werkvloer heeft veel positieve effecten. De Universiteit van Wageningen heeft ze voor je op een rij gezet in een handig callsheet. Een mooie basis om na te denken wat groen allemaal voor jouw medewerkers kan doen! Wilt u werk maken van het veranderen van kantoortuin naar groene werkplek? Wij helpen je graag met kennis, vakmanschap en passie!

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page